Mint a legtöbb családban, nálunk is nagy az
igény a különféle sós ropogtatni valóra, amikor nem éhesek, csak rágcsálni
akarnak.
Már több féle sós nasit sütöttem - majd jönnek a receptek- íme a
legújabb J
2 kávéskanál só
1 sütőpor
200 g szezám
150 g napraforgó mag
200 g len mag
200 g kikiriki - durvára aprított
350 ml olaj
400 ml sör
A kikirikivel nem bajlódtam sokat, műanyag
tasakba tettem és húsklopfolóval nekiestem J
Egy
nagyobb tálba kimértem a hozzávalókat és összegyúrtam. Pillanatok alatt kész.
Sütőpapíron szoktam nyújtani - így nem kell lisztezni a gyúródeszkát, a nyújtás
előtt pedig egy mélyhűtős tasakot szoktam tenni a tésztára - így nem ragad a
nyújtófára J
Éles pogácsaszaggatóval kell dolgozni,
hogy a magvakat el tudja vágni és ne legyen ,, rongyos” a kréker széle.
Szorosan a tepsibe sorakoztatom - nem kell kenni, sem sütőpapírra nincs
szükség. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sül.
Nekem
ebből a mennyiségből 3 nagy tepsivel lett.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése