2013. december 25., szerda

Sokmagvas kréker

Mint a legtöbb családban, nálunk is nagy az igény a különféle sós ropogtatni valóra, amikor nem éhesek, csak rágcsálni akarnak. 
Már több féle sós nasit sütöttem - majd jönnek a receptek- íme a legújabb J



750 g teljes kiőrlésű liszt
2 kávéskanál só
1 sütőpor
200 g szezám
150 g napraforgó mag
200 g len mag
200 g kikiriki - durvára aprított
350 ml olaj
400 ml sör

A kikirikivel nem bajlódtam sokat, műanyag tasakba tettem és húsklopfolóval nekiestem J
Egy nagyobb tálba kimértem a hozzávalókat és összegyúrtam. Pillanatok alatt kész. Sütőpapíron szoktam nyújtani - így nem kell lisztezni a gyúródeszkát, a nyújtás előtt pedig egy mélyhűtős tasakot szoktam tenni a tésztára - így nem ragad a nyújtófára J 
Éles pogácsaszaggatóval kell dolgozni, hogy a magvakat el tudja vágni és ne legyen ,, rongyos” a kréker széle. Szorosan a tepsibe sorakoztatom - nem kell kenni, sem sütőpapírra nincs szükség. 200 fokos sütőben 20-25 perc alatt készre sül.
Nekem ebből a mennyiségből 3 nagy tepsivel lett.   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése