2013. december 21., szombat

Mézeskalács

Közeleg a karácsony, a háziasszonyok tervezgetik az ünnepi falatokat, de egy valami állandó - a mézeskalács J


Akinek van türelme, na meg elég ideje, megpróbálkozik egy-egy különlegességgel is. 
Már nagyon sok receptet kipróbáltam, mondhatom, minden évben másikat, de nem voltam megelégedve. Az idén már hetekkel ezelőtt elkezdtem a recept vadászatot. 
Sikerrel jártam J  Ez a recept nekem bevált. 
Puha, olvad a szájban. Úgy döntöttem, egy kicsit művészkedek is. Ajándék a konyhából, szívből, szeretettel, a szívemhez közelállóknak. 


Íme a recept:
250 g méz
50 g margarin - ezt összeolvasztjuk, hozzáadunk
1 evőkanál őrölt fahéjat
1 evőkanál őrölt szegfűszeget, majd félretesszük, hogy langyosra hüljön.
4 egész tojást
100 g porcukorral elkeverünk, majd a langyos mézzel jól elkeverjük.
700 g sima liszthez hozzáadunk
20 g szóda bb-t
Simára dolgozzuk a tésztát, és 1 napig pihentetjük szobahőmérsékleten. Másnap jöhetnek a különböző kiszúrók, határ a csillagos ég J

Így kívánok én BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT minden kedves ismerősömnek

Mézes mécses



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése