Közeleg a karácsony, a háziasszonyok
tervezgetik az ünnepi falatokat, de egy valami állandó - a mézeskalács J
Akinek van türelme, na meg elég ideje,
megpróbálkozik egy-egy különlegességgel is.
Már nagyon sok receptet
kipróbáltam, mondhatom, minden évben másikat, de nem voltam megelégedve. Az
idén már hetekkel ezelőtt elkezdtem a recept vadászatot.
Sikerrel jártam J Ez a recept nekem bevált.
Puha,
olvad a szájban. Úgy döntöttem, egy kicsit művészkedek is. Ajándék a konyhából,
szívből, szeretettel, a szívemhez közelállóknak.
Íme a recept:
250 g méz
50 g margarin - ezt összeolvasztjuk,
hozzáadunk
1 evőkanál őrölt fahéjat
1 evőkanál őrölt szegfűszeget, majd
félretesszük, hogy langyosra hüljön.
4 egész tojást
100 g porcukorral elkeverünk, majd a langyos
mézzel jól elkeverjük.
700 g sima liszthez hozzáadunk
20 g szóda bb-t
Simára dolgozzuk a tésztát, és 1 napig
pihentetjük szobahőmérsékleten. Másnap jöhetnek a különböző kiszúrók, határ a
csillagos ég J
Így kívánok én BÉKÉS, BOLDOG KARÁCSONYT minden
kedves ismerősömnek
![]() |
Mézes mécses |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése