Így, ünnepek után, gondolom minden házban van
maradék, szikkadt kenyér. Nem kell napokig rájárni, újrahasznosítható J
A szikkadt kenyeret én apróra fel szoktam kockázni, kb. 1x1 cm, fűtött
lakásban egy nap alatt kiszárad, nyáron pedig a napon pillanatok alatt. Száraz
állapotban pedig, a hideg kamrában sokáig eláll. A felhasználása pedig sokszínű
J Ledarálva kenyérmorzsa, olajon átfuttatva levesbetét, vagy akár
pogácsa.
Következzen a recept:
1 szikkadt kenyér felkockázva
2-3 egész tojás
3-4 dl joghurt vagy tarhó
1 marék apró kockára vagdalt szalámi
1 marék apró kockára vagdalt sajt
4-5 savanyított uborka vagy paprika
Fűszer ízlés szerint - só, bors, petrezselyem
zöld
A tojásokat elkeverjük a joghurttal és
ráöntjük a kenyérkockákra, keverünk rajta egyet, s hagyjuk pihenni, míg a többi
hozzávalót felkockázzuk. Akkor mindent összevegyítünk és zsírpapírral bélelt
tepsibe halmozunk. Diónyi gombócokat formázunk, sütés közben pogácsa formát
öltenek J
Jó étvágyat kívánok!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése