2014. január 5., vasárnap

Pogácsa száraz kenyérből

Így, ünnepek után, gondolom minden házban van maradék, szikkadt kenyér. Nem kell napokig rájárni, újrahasznosítható J 
A szikkadt kenyeret én apróra fel szoktam kockázni, kb. 1x1 cm, fűtött lakásban egy nap alatt kiszárad, nyáron pedig a napon pillanatok alatt. Száraz állapotban pedig, a hideg kamrában sokáig eláll. A felhasználása pedig sokszínű J Ledarálva kenyérmorzsa, olajon átfuttatva levesbetét, vagy akár pogácsa. 


Következzen a recept:
1 szikkadt kenyér felkockázva
2-3 egész tojás
3-4 dl joghurt vagy tarhó
1 marék apró kockára vagdalt szalámi
1 marék apró kockára vagdalt sajt
4-5 savanyított uborka vagy paprika
Fűszer ízlés szerint - só, bors, petrezselyem zöld

A tojásokat elkeverjük a joghurttal és ráöntjük a kenyérkockákra, keverünk rajta egyet, s hagyjuk pihenni, míg a többi hozzávalót felkockázzuk. Akkor mindent összevegyítünk és zsírpapírral bélelt tepsibe halmozunk. Diónyi gombócokat formázunk, sütés közben pogácsa formát öltenek J 
Jó étvágyat kívánok! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése