2016. március 24., csütörtök

Házi sajt képekkel

Hozzávalók

500 g házi túró
5 dl házi tej
50 g vaj
1 kávéskanál szóda bb
1 kávéskanál só
1 kávéskanál almaecet


A túrót villával jól összenyomkodjuk, hozzáöntjük a tejet, jól elkeverjük, és lassú hőfokon melegítjük. Néha megkeverjük. Amikor már a tej megváltoztatta a színét, sárgás színű, az már a savó. Utána már csak 4-5 perc és szűrhetjük. A biztonság kedvéért a 2 ujjunk közé csippentünk egy kis túrót, összenyomjuk, és ha tapad, már mehet is a túrós ruhába - ami nekem egy darab markizet. 2-3 perc alatt lecsepegtetjük és mehet vissza az edénybe, amiben főztük. A felmaradt savó kelt tésztákhoz használható.

Bele tesszük az 50 g vajat, sót, szóda bb-t, almaecetet, rá a lecsepegtetett túrót. Jól összekeverjük, kis hőfokon melegítjük, és amikor összeállt, már mehet is a formába. Én szilikont használok, abból könnyen ki tudjuk venni. 1 nap után már szép kemény, 3-4 nap után már reszelhető.



Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése