Valami finom és látványos járt a fejemben, mivel ritka
alkalom, hogy együtt a család.
Sós szivárvány
Hozzávalók:
1.1 kg liszt
7 dl savó
1 élesztő
1 kk cukor
1-2 ek olaj
2 kk só
Az élesztőt cukrozott savóban felfuttattam, a lisztet a sóval
elkevertem, hozzáöntöttem az élesztőt és jól kidolgoztam a tésztát. Meleg
helyen pihentettem-kelesztettem.
Amikor a kétszeresére nőtt a tésztám, 5 részre
vágtam, cipókat formáltam belőlük, s míg pihentek kb 10 percet, kirámoltam a
hűtőt.
A spenótot megpároltam, lecsepegtettem, 2 dl tejföllel botmixerrel
elkevertem-aprítottam. Picit sóztam. A keményre főtt tojást megpucoltam,
kolbász karika, sonka gyufaszálnyira vagdosva, sajt. Ebből lett a cserebogár J
A megpihent tésztát igyekeztem kerekre nyújtani, megkentem a
spenótos krémmel, ráreszeltem fél tojást, megszórtam sonkacsíkokkal.
Jöhet rá a
második réteg tészta, kerekre nyújtva. Ezt a tésztát megkentem a házi paprika
krémmel, kolbászkarikákkal díszítettem, s reszeltem rá sajtot.
Jöhet a
következő tészta. Ez megint a zöld krémmel lett megkenve, reszelt tojás és
sonkacsíkok.
Az utolsó tészta is a helyére került.
Most jöhet a móka és
vagdalás J
16 részre osztottam-vagdostam, csavartam-csippentettem a végüket, 1 felvert
tojással megkentem és be a meleg- 200 fokos sütőbe.
Az ötödik tésztacipóm szépen a duplájára nőtt.
Ezt
téglalapra nyújtottam, felére hosszában zöld krém, másik felére piros krém
került. Reszelt sajt, kolbászkarikák, sonka került rá.
Feltekertem, hosszában
félbevágtam, s csavarva összefontam J
Ezt is megkentem
tojással.
Ez lett belőle.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése