Azt mondják, az ember a szemével is eszik. Ami
első pillanatban megragadja a figyelmünket, arra kíváncsiak leszünk. Ez egy
ilyen finomság, nem csak a szemnek J
250 g friss spenót
300 g liszt
100 g margarin
1 tojás sárgája
½ sütőpor
1 kávéskanál só
6 evőkanál tej
2-3 gerezd fokhagyma
Legelőször feltesszük a spenótot főni. Én
nagyon kevés vízben szoktam, mert úgy is le kell csepegtetni. Míg a spenót fől,
kimérjük a többi hozzávalót, a fokhagymát apró lyukú reszelőn a lisztbe reszeljük.
Ha lecsepegett a spenót, turmix gépbe rakjuk, hozzáadjuk a 6 evőkanál tejet,
ezzel aprítjuk - így lesz egyenletesen szép zöld a tészta. Próbáltam már úgy
is, hogy csak késsel aprítom, akkor csak zöldes a tészta, mert nem lehet
annyira apróra vagdalni. Nem marad más hátra, mint összegyúrni a tésztát, 6-7
mm vastagra nyújtani enyhén lisztezett deszkán, virág formával kiszúrjuk és
muffin sütőbe rakjuk úgy, hogy a szirmok felpördüljenek. 220 fokon sütjük.
Töltelék:
5 kemény főtt tojás
100 g sonkás szalámi
4-5 savanyú uborka
2 evőkanál tejfel
1 evőkanál majonéz
A tojásokat, szalámit és uborkát lereszeljük,
hozzákeverjük a tejfelt és a majonézt, ízesítjük sóval, borssal és megtöltjük a
kosarakat J
Biztos a siker!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése