2014. január 5., vasárnap

Vendég váró virágok

Azt mondják, az ember a szemével is eszik. Ami első pillanatban megragadja a figyelmünket, arra kíváncsiak leszünk. Ez egy ilyen finomság, nem csak a szemnek J


250 g friss spenót
300 g liszt
100 g margarin
1 tojás sárgája
½ sütőpor
1 kávéskanál só
6 evőkanál tej 
2-3 gerezd fokhagyma


Legelőször feltesszük a spenótot főni. Én nagyon kevés vízben szoktam, mert úgy is le kell csepegtetni. Míg a spenót fől, kimérjük a többi hozzávalót, a fokhagymát apró lyukú reszelőn a lisztbe reszeljük. Ha lecsepegett a spenót, turmix gépbe rakjuk, hozzáadjuk a 6 evőkanál tejet, ezzel aprítjuk - így lesz egyenletesen szép zöld a tészta. Próbáltam már úgy is, hogy csak késsel aprítom, akkor csak zöldes a tészta, mert nem lehet annyira apróra vagdalni. Nem marad más hátra, mint összegyúrni a tésztát, 6-7 mm vastagra nyújtani enyhén lisztezett deszkán, virág formával kiszúrjuk és muffin sütőbe rakjuk úgy, hogy a szirmok felpördüljenek. 220 fokon sütjük.

Töltelék: 
5 kemény főtt tojás
100 g sonkás szalámi
4-5 savanyú uborka
2 evőkanál tejfel
1 evőkanál majonéz

A tojásokat, szalámit és uborkát lereszeljük, hozzákeverjük a tejfelt és a majonézt, ízesítjük sóval, borssal és megtöltjük a kosarakat J
Biztos a siker!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése